T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 70. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreş etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yusufeli Mutfağı Fotoğraf Sergisi ve Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım” programına katıldı.
Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabının tanıtımının yapıldığı Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım programı, ilçe merkezindeki özel bir işletmede yapıldı.
Yusufeli Belediyesi’nin yayınları arasında yerine alan Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı, Çoruh Havzasının yıllar içerisinde birikerek günümüze kadar gelen, bu coğrafyaya has mutfak kültürünü tanıtıyor. Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı projesinin danışmanlığını Araştırmacı Şef/Gastronom Süleyman Engin, koordinatörlüğün Fatih Özdemir yaptı.
Yöre ait 340’tan fazla yemek tarifinin yer aldığı eser 6 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Ana yemeklerden, tatlılara, hoşaflardan çorbalara kadar yöre ait birçok yemek kültürünün lezzetleri kayıt altına alındı. Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım programında, yöre ait lezzetler alanda kurulan stantlarda misafirlere sunularak ikram edildi.
“Yusufeli En İyi Bal Yarışması” Sonuçları Açıklandı
Programda, Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Bal Üreticileri Birliği işbirliğiyle bu yıl 11. Düzenlenen “Yusufeli En İyi Bal Yarışması” sonuçları açıklandı. Birlik üyesi 56 bal üreticisinin, bal numunelerini Yusufeli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından analiz için gönderildi. Yusufeli En İyi Bal Yarışması, analiz sonuçlarına göre dereceye giren bal üreticilerine Tanıtım Programı’nda ödülleri takdim edildi.
Yarışma sonuçlarına göre Morkaya Köyü’nden Selçuk Tokgöz birinci, Yaylalar Köyü’nden İbrahim Varol ikinci, Kılıçkaya Köyü’nden Habib Pehlivan üçüncü oldu.
Programa, Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk Hanımefendi, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Genel Meclis Üyeleri Furkan Çakmak, İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı projesinin danışmanlığını yürüten Araştırmacı Şef/Gastronom Süleyman Engin İtalyan Şef Claudıo Chinali, Gurme Yazar Emine Beder, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.